Güzellik ve sağlık konularında hiçbir önemsememek yoktur. Elbette yanlış malzemeden yapılmış bir havlunun sizi öldürmesi pek mümkün değildir . Ancak her gün birkaç kez kullandığımız eşyanın cildimize ve saçımıza zarar vermemesini istiyoruz.
Yüz ve vücut havlusu seçerken ilk dikkat edilmesi gereken şey malzemedir. Havlular çoğunlukla waffle, havlu veya mikrofiberdir.
Waffle havlular pamuklu havlulardır. Kumaş, adından da anlaşılacağı gibi görsel olarak gofreti andırıyor. Bu havluların bir avantajı vardır: Bu kumaş tüy bırakmaz, nemi iyi emer ve aşınmaya karşı iyi bir dirence sahiptir.
Ancak malzemenin oldukça sert dokusu yalnızca ayakların silinmesine uygundur. Genellikle waffle havlu mutfak için standart bir seçenektir.
Havlular – çocuklar ve yetişkinler için
Havlular pamuk, bambu ve ketenden yapılmıştır. Bu havlular, yumuşak, kabarık bir doku ve iyi higroskopikliğin varlığıyla ayırt edilir.
Bu nedenle banyo veya duştan sonra vücut ve yüz havlusu, plaj havlusu olarak mükemmeldir ve aynı zamanda çocukların cildi için de mükemmel bir seçimdir.
Eksileri arasında: havlular aşınmaya dayanıklı değildir, uzun süre kururlar, her yıkamadan sonra iyice kurutmak önemlidir.
Mikrofiber – vücut ve saç için
Mikrofiber havlular genellikle hem doğal hem de sentetik lifler içerir. Bu kumaş yumuşak ve son derece higroskopiktir, bu da bu havluları plaj ve banyo için ideal kılar.
Bu malzemeden yapılan havlular saçları kurutmak için de mükemmeldir.
Hijyen sorunları
Havlular ne sıklıkla yıkanmalı? Ve burada havlunun rolüne bağlı olarak nüanslar var:
· yüz için – 1-2 günde bir değiştirilmelidir;
· vücut için – ortalama olarak her üç banyo/duş/banyo ziyaretinden sonra;
· kişisel hijyen için – günlük;
· eller için – ortalama 2-3 günde bir, çünkü bu tüm aile üyeleri tarafından paylaşılabilen tek havludur (evdeki misafirler için ayrı bir havlu sağlanması tavsiye edilir);
· ayaklar için – ortalama 2-3 günde bir 1 kez.
Her kişinin kendine ait havlusu vardır:
Neden evinizdeki herkesin kendi kişisel havlusu olmalı? Bunun nedeni, her insanın vücudunda, cinsel organlarında ve ağız boşluğunda kendi mikroflorasına sahip olması ve bu floranın geçmesinin ciltte tahriş, kızarıklık ve döküntülerin ortaya çıkmasına katkıda bulunabilmesidir. Bir aile üyesinin kendi mikroflorası diğerine yabancıdır.
Ve eğer aileden biri hastalanırsa veya bir mantar yakalanırsa, o zaman bir havlu aracılığıyla tüm akrabalarına kolayca bulaştırabilir. Bu nedenle herkese ayrı havlu verilmesi bir lüks değil, gerekli bir önleyici tedbirdir.