CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Süleyman Bülbül, Nazilli İstiklal Mahallesi’ndeki Müşerref Gündoğdu Ortaokulu’nun depreme dayanıklı olmadığını; binanın eğitim ve öğretim faaliyetleri için güven teşkil etmediğini ve çürük raporunun olduğu yönünde iddialarını meclis gündemine taşıdı.
‘220 ÖĞRENCİ VE 31 ÖĞRETMEN TEHLİKE ALTINDA’
Depreme dayanıklı olmayan okullara dair sorunları meclis gündeminde tutacağının altını çizen Bülbül, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e tepkisini şu sözlerle dile getirdi:
”Yeni eğitim-öğretim yılı başlamadan önce tüm okulları depreme dayanıklılık konusunda denetlemesi gereken Milli Eğitim Bakanlığı ne iş yapıyor? Aydın Nazilli’de İstiklal Mahallesi’nde bulunan Müşerref Gündoğdu Ortaokulu’nda çürük raporuna rağmen eğitime devam edildiği iddiaları var. Birinci derece deprem bölgesinde bulunan Nazilli’de uyarılarımıza rağmen AKP iktidarı ders almıyor. 220 öğrenci, 31 öğretmen kaderine terk ediliyor. Nazilli’de hemşerilerimizin canının sizin için hiç mi kıymeti yok mu? Daha önce depreme dayanıksız olan Aydın Lisesi’nde de adım atmayan Bakanlık, yine ihmale göz yumuyor.
‘DEPREME DAYANIKSIZ OKULLARI GÜNDEMDE TUTACAĞIM’
Bakan Yusuf Tekin’e il ve ilçe eğitim müdürlerine sesleniyorum: Depreme dayanıksız okullarda eğitime derhal son verin. Görevinizin gereğini yerine getirin. Aydın’da ve Nazilli’de bir hemşerimizin dahi burnunun kanamasına göz yummayacağız. Depreme dayanıksız okulları gündeme getirmeye devam edeceğiz.”
Bülbül, Bakan Tekin’in yanıtlamasına yönelik hazırlayıp verdiği soru önergesinde, deprem bölgesi olan Nazilli’de ölçütlere uyulmamasının büyük facialara yol açabileceğini vurguladı. Bülbül, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e şu soruları yöneltti:
- Müşerref Gündoğdu Ortaokulu’nun resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre 220 öğrenci, 31 öğretmen ve diğer personelin gününün büyük zamanını geçirdiği söz konusu okul binası hakkında çürük raporu olduğu iddiası doğru mudur?
- Söz konusu okulun depreme dayanıklılığı hususunda bakanlığınızca herhangi bir araştırma yapılmış mıdır? Şayet yapılmış ise bu araştırma neticesinde nasıl bir sonuca ulaşılmıştır?
- Söz konusu okulun depreme dayanıklılığı hususunda bakanlığınıza herhangi bir başvuru/şikayet ulaşmış mıdır? Şayet ulaşmış ise ne tür bir işlem tesis edilmiştir?
- Okul binası hakkında çürük raporu mevcut ise İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri hakkında idari ve cezai işlem yapılacak mıdır?