Ana Sayfa YAŞAM Bu saatler hipertansiyonu olan kişiler için günün en tehlikeli zamanıdır

Bu saatler hipertansiyonu olan kişiler için günün en tehlikeli zamanıdır

Uzman, basınçtaki doğal artış ve kalp ile eklemlerdeki artan yük nedeniyle hipertansiyon hastaları için sabah saatlerinin en tehlikeli saatler olduğunu söylüyor. Uzman, günün bu saatinde kan basıncının yeterince kontrol edilmediğini ekliyor.

HİPERTANSİFLER İÇİN GÜNÜN EN TEHLİKELİ ZAMANI

Hipertansiyonu olan hastalar için sabah saatleri, kan basıncındaki doğal artış ve kalp ile kan damarları üzerindeki iş yükünün artması nedeniyle günün en tehlikeli saatleridir. Bu saatler, özellikle de kalp-damar komplikasyonları açısından yüksek risk ile ilişkilidir. Kan basıncı yeterince kontrol edilemiyor Doğru tedaviyi seçmek, günlük rejimi ve yaşam tarzını ayarlamak riskleri azaltabilir ve durumu daha iyi kontrol edebilir, böylece sabahları hipertansifler için daha güvenli hale getirebilir, diyor, uzman.

Aşırı terleme ve dehidrasyon da kardiyovasküler hastalığı olan kişiler için istenmeyen bir durumdur.

DOKTOR, KOMPLİKASYONLARI ÖNLEMEK İÇİN AŞAĞIDAKİ İLKELERE UYMANIZ GEREKTİĞİNİ SÖYLÜYOR:

  • Sofra tuzu tüketiminizi azaltın. Aşırı yiyecek ve içecek alımı, nispeten sağlıklı bir insanda bile kalbin ve böbreklerin daha fazla çalışmasına neden olur. Tuz, satın alınan hemen hemen tüm ürünlerde, özellikle sosislerde, füme etlerde, konserve ürünlerde ve yarı mamul ürünlerde bulunur.
  • Doktorunuza danışın ve diyetinize potasyum ve magnezyum takviyeleri ekleyin. Bu değerli mineraller vücudun, merkezi sinir ve kardiyovasküler sistemlerin düzgün işleyişinden sorumludur ve kan basıncının normalleşmesine yardımcı olur.
  • Kafeinli içeceklerden, şekerli meyve sularından, alkolsüz içeceklerden ve alkolden kaçının. İdrar söktürücü etkiye sahiptirler, kan damarlarının elastikiyetini azaltır ve kan basıncını arttırırlar.
  • Vücuda giren aşırı miktarda şeker, vazokonstriktör etkisi olan ve kan basıncını artıran bir hormon olan norepinefrin üretimini tetikler.
  • Aşırı su tüketimi de önerilmez. Aşırı sıvı ödem, kan damarlarının daralması ve kalp kası ve böbrekler üzerinde artan strese yol açar.
  • Sigarayı bırak. Sigara içmek, rahat havalarda bile karmaşık kardiyovasküler hastalık riskini artırır.
  • Sıcakta hastanın başlangıç ​​durumuna bağlı olarak hipertansif kriz, felç, kalp krizi ve ölüm olasılığı 2-4 kat artıyor.
  • Baldırlara baskı yapmayacak ve kan akışını engellemeyecek, sıkı lastik bantsız, bol pamuklu veya keten giysiler ve çoraplar tercih edin.
  • Çalışma sırasında kısa molalar verin, bacaklarınızı ve kollarınızı hareket ettirin ve ekstremitelerinizdeki dolaşımı korumak için baldır kaslarınızı gerin.
  • Arabayla uzun süre seyahat etmeniz gerekiyorsa, en azından saatte bir durup biraz yürüyün ve kan dolaşımını hızlandırın.
  • Sıcakta vücudun soğumasına periyodik olarak yardımcı olun , ılık suya batırılmış bir havluyla dirseklerin kıvrımlarını, dizlerin altını ve boynu başın arkasından omuzlara kadar silebilirsiniz.

Önemli: Makale dengeli beslenmenin ve bir uzmana danışmanın yerini almaz!