Toyota trafik kazalarını azaltmak için mobil yapay zeka geliştiriyor. Aynı zamanda sağlam platform, gelişmiş otonom kontrol sistemlerini kontrol edebilmeli ve lojistikte daha düşük enerji tüketimine ve daha yüksek verimliliğe katkıda bulunmalıdır.
Toyota, yapay zekanın geliştirilmesi konusunda bir başka Japon şirketi olan Nippon Telegraph and Telephone Corporation ile iş birliği yapacak. 2030 yılına gelindiğinde buna 500 milyar yen, tahsis edecekler!
Her iki şirket de 2017 yılında otomobillerde bağlantıya yönelik teknoloji ve hizmetlerin geliştirilmesi amacıyla işbirliğine başladı. 2020 yılında iş birliği akıllı şehirlere yönelik çözümleri de kapsayacak şekilde genişletildi. Şimdi bir sonraki aşamayı planlıyorlar.
AKILLI ŞEHİRLER PLANLANIYOR
Toyota, mobil yapay zeka platformunun çok çeşitli endüstri, hükümet ve akademik ortaklar tarafından kullanılmasını bekliyor. Çalışmalar 2025 yılında başlayacak ve 2028 yılından itibaren altyapı inşaatı, çözümün uygulanması ve ortakların genişletilmesine başlanacak.
Amaç, birkaç temel unsurdan oluşacak bir mobil yapay zeka platformu oluşturmaktır. Veri merkezlerinin genişlemesi ve bilgi işlem güçlerinin artması çok önemli olacak. Akıllı iletişim altyapısı hem kentsel hem de kırsal alanlardaki farklı ortam ve trafik koşullarına uyum sağlayacak ve büyük hacimli veri aktarımına olanak tanıyacaktır.
Yapay zeka altyapısı, trafik kazalarını ortadan kaldırmak, gelişmiş otonom sürüş sistemlerine ve yapay zeka asistanlarına olanak sağlamak için verileri gerçek zamanlı olarak analiz edecek ve enerji tüketiminin azaltılmasına ve lojistikte daha fazla verimliliğe katkıda bulunacaktır.
Toyota, giderek artan sayıda potansiyel tehlikeyi tespit eden ve acil durumlarda sürücülere yardımcı olan güvenlik ve destek sistemleri üzerinde çalışmaya devam ediyor; buna paralel olarak sürücü destek sistemleri ve otonom sürüş teknolojileri de geliştirilecek.
Aynı zamanda Toyota, güvenliği ön planda tutan yazılım tanımlı araçlar geliştirecek. Yapay zeka tüm ekosistemde hayati bir rol oynamalı, bu nedenle sistemler ve platformlar hızlı veri alışverişinin yanı sıra büyük miktarlarda bilgi ve senaryoların gerçek zamanlı olarak toplanıp akıllı şekilde işlenmesini sağlamaya hazır olmalıdır.