Ana Sayfa YAŞAM Emoji görgü kurallarının bu kadar çok şey ifade ettiğini kim bilebilirdi ki?

Emoji görgü kurallarının bu kadar çok şey ifade ettiğini kim bilebilirdi ki?

Nesiller arasında her zaman farklılıklar vardır; ne giydikleri, ne tür müzik dinledikleri, nasıl konuştukları gibi. Bunlar sadece birkaç örnek.

Ancak emojiler son birkaç yıldır yaşanan teknolojik patlamanın vazgeçilmezi olsa da, bu konuda bir nesil ayrımı da var gibi görünüyor.

Yani annenizin mesajlaşma şekli muhtemelen 16 yaşında birinin grup sohbetinde mesajlaşma şekliyle aynı olmayacaktır…

Z KUŞAĞI, GÜLEN YÜZ EMOJİSİNİN ‘UĞURSUZ’ VE ‘PASİF AGRESİF’ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYOR

Ancak son birkaç yıldır insanların dikkatini çeken bir şey de gülen yüz emojisinin yorumlanması oldu.

Oldukça masum görünüyor ama Z kuşağının bir kısmı için bir mesajı kapatmak hoş karşılanan bir durum değil

Wall Street Journal’a konuşan 21 yaşındaki Hafeezat Bishi, yeni işe başladığında bazı yeni iş arkadaşlarının kendisini parlak bir gülümseyen yüzle karşılamasıyla yaşadığı emoji deneyimini anlattı.

Ve birçok kişi bunu bir mesajı veya e-postayı samimi veya neşeli hale getirmek için kullansa da, her zaman bu şekilde algılanmaz.

GÖRÜNÜŞE GÖRE HERKES GÜLEN YÜZ EMOJİSİNİ DOSTÇA OLARAK ALGILAMIYOR

Bishi, iş arkadaşlarının emojiyi kullanmasıyla ilgili olarak, “Daha yaşlı olduklarını hatırlamak zorunda kaldım çünkü bunu alaycı bir şekilde kullanıyorum,” dedi. “Çok fazla emoji var ve Z Kuşağı hiçbir şeyi basit bir şekilde ele alamıyor.”

18 yaşındaki Hailey Francisco da Wall Street Journal’a konuştu ve Washington’daki Eastlake Lisesi’nde ikinci sınıf amigo kızlığı döneminde, kendisinin ve takım arkadaşlarının, koçlarından gelen mesajların sonunda gülen yüz ifadesi aldığını söyledi.

Francisco, “Tüm takım bir basketbol maçında birlikteyken, biri ona bu gülen yüzün pasif-agresif göründüğünü söyledi” dedi.

Antrenörünün şok olduğunu ve bunun yerine utangaç bir ifade kullandığını söyledi.

O GÜLEN SURATI GÖNDERMEDEN ÖNCE …

23 yaşındaki Ellie York, Independent’a konuştu ve kendi jenerasyonunda bu kullanımın yarattığı huzursuzluğun nedenini açıklamaya çalıştı.

“[Gülümseyen emojinin] kesinlikle daha uğursuz, pasif-agresif veya alaycı bir tarafı var” dedi.

“Bence gözler. ‘Gerçekten mi?’ ifadesi var,” diye açıklıyor. “Benim yaşlarımda emoji kullanan insanlar bunu birbirleriyle sohbet ederken mutlu bir yanıt olarak değil, daha çok alaycı veya ironik bir şekilde kullanıyor.”

İşte böyle, emojileri nasıl kullandığınızı değiştirmeniz daha iyi olur… Ya da değiştirmeyin, dürüst olmak gerekirse hayatınızda pek bir fark yaratmayacaktır.