Bu kimyasallar alkali içerir . Vücuda girerlerse iç organ yanıklarına neden olurlar. Bu ürünler sıkıca kapatılmalı ve erişilemeyen bir yere yerleştirilmelidir. Potasyum permanganat da potansiyel bir tehlikedir; parlak pembe rengi çocukların ilgisini çeker. Ancak güçlü bir oksitleyicidir. Asla solumamalısınız, hatta içmemelisiniz, aksi takdirde yanıklardan kaçınılamaz. Sirke özünde de aynı sonuç ortaya çıkacak ve bu durum sakatlığa bile yol açabilecektir.
Elektrolit olarak sülfürik asit kullanan piller de uzak tutulmalıdır. Bu madde ciddi termal ve kimyasal yanıklara neden olur. Ayrıca termometreyi çok dikkatli kullanmalısınız. Radyatörün yakınında kırarsanız civa buharı vücuda girer ve çıkarılamaz.
Ev tesisatı kimyasalları ağartıcı içerebilir. Cilde bulaşırsa tahrişe ve yanmaya neden olabilir. Cam temizleyiciler amonyak içerir, büyük bir kısmı vücuda girerse zehirlenebilirsiniz. Bulaşık makineleri ve çamaşır makineleri için tabletler daha az toksik değildir. Alışılmadık şekli ve parlak kapsülü nedeniyle çocuklar bunun şeker olduğunu düşünebileceğinden çocuklardan uzak tutulmalıdır.
Dışarıdan cilde toksik bir madde temas ederse, mümkün olan en kısa sürede (temas ettikten sonraki ilk dakikalarda) suyla yıkamak ve maddenin niteliğine göre nötralize etmek gerekir: asit-alkali ve mengene. tam tersi. Damlalar gözünüze kaçarsa, su veya yüzde iki sodyum bikarbonat (soda) solüsyonu ile yıkayın.