Kabak mevsimi eylül ayı ortalarında başlayıp kasım ayı sonuna kadar sürmektedir. Balkabağı çorbalara, garnitürlere, yulaf lapasına vb. eklenebilir. Balkabağını fırında pişirip üzerine bal, fındık, kuru meyve ve baharatlar eklerseniz lezzetli bir tatlı elde edersiniz.
Kabak çekirdeğini saklamalı mı yoksa çöpe mi atmalısınız diye düşünüyorsanız cevap açık: Saklayın.
Kabak çekirdeği E, K, D, B grubu vitaminlerinin yanı sıra magnezyum, çinko, potasyum, demir ve fosfor kaynağıdır. Tohumlar arginin, triptofan, glutamik asit, bitkisel yağlar, omega-3 ve omega-6 yağ asitleri amino asitlerini içerir.
İşte günlük beslenmenize kabak çekirdeği eklemeniz için yedi neden .
· Kalbin çalışmasını iyileştirirler . Tohumlardaki magnezyum ve potasyum kalp atış hızını düzenler ve yağ asitleri kolesterol seviyesini düşürür.
· Tohumların içerdiği E vitamini ve çinko sayesinde vücudu enfeksiyonlardan korurlar .
· Diyabet riskini azaltır. Kabak çekirdeği, kan şekeri seviyelerini normalleştirmeye ve böylece diyabet gelişme riskini azaltmaya yardımcı olan çok miktarda lif içerir.
· Uyku kalitesini artırır ve ruh halini iyileştirir. Esansiyel amino asit triptofan, dopamin seviyelerini arttırır ve uykunun düzenlenmesinde önemli bir rol oynar.
· Yaşlanmayı yavaşlatır. Tohumlardaki E vitamini ve yağ asitleri cildi nemlendirir ve besler.
· Sindirimi iyileştirir ve vücudu arındırır.
· Genel güçlendirici etkiye sahiptirler.
BİRÇOK KİŞİ KABAK ÇEKİRDEĞİNİN ANTİPARAZİTER ETKİYE SAHİP OLDUĞUNU DUYMUŞTUR . BU GERÇEKTEN DOĞRU MU?
Kabak çekirdeği parazitleri felç eden bir madde olan kukurbitin içerir. Ancak onları öldürmeyeceğini, yalnızca geçici olarak hareketsiz hale getireceğini anlamak önemlidir.
Bu ürünün doktorunuzun reçete etmesi gereken parazit ilaçlarının yerine geçmediğini unutmamak önemlidir.
Ayrıca herhangi bir sonuç elde etmek için çok miktarda tohum yemelisiniz, bu da diğer sağlık sorunlarına yol açabilir.Bağırsak kurtlarının vücuttan atılabilmesi için doğru ve düzenli bir şekilde kabak çekirdeği tüketilmelidir. Kabak çekirdeğini bir su içerisinde kaynatarak içebilirsiniz. Bu yöntem bağırsak kurtlarının kısa sürede vücuttan uzaklaştırarak parazitlerin oluşumunu engeller. Aynı zamanda kabak çekirdeğini direkt olarak ya da bal ile karıştırarak tüketebilirsiniz.
GÜNDE KAÇ TANE KABAK ÇEKİRDEĞİ YİYEBİLİRSİNİZ?
Sağlığınıza zarar vermeden günde 100 gr’dan fazla kabak çekirdeği yemeyin. Daha fazla yerseniz, yüksek lif içeriği nedeniyle şişkinlik veya ishal olabilirsiniz.
Uzmanlara göre çiğ tohumlar maksimum fayda sağlayacak. Kavrulmuş tohumlar daha lezzetli olmasına rağmen daha az besin içerir.
Kabak çekirdeği diyetinize dahil edilmelidir. Ancak bunların tüm hastalıklar için her derde deva olmadığını unutmayın. Sağlık sorunlarınız varsa mutlaka bir doktora danışın.